2009. november 24., kedd

Szalóky Ági új lemezbemutatója


Ezen a szombaton, a Pagony-szombatok keretében november 28-án 16 órakor Szalóki Ági látogat el a Pagonyba!
A sokoldalú és különleges hangú énekesnővel Gévai Csilla beszélget, a program után Ági új lemezét, a Gingallót dedikálja. Mindenkit szeretettel várnak!

A nagy sikerű A vágy muzsikál című Karády album után Szalóki Ági ismét gyermeklemezt, vagy ahogy ő fogalmaz, „családi lemezt“ készített. A decemberbem negjelenő új album címét ezúttal Tamkó Sirató Károlytól kölcsönözte az énekesnő.

A Gingalló című korongon - ahogy azt Ágitól már megszokhatta a közönség – népdalfeldolgozások és énekelt versek kaptak helyet, ezúttal József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású fiatal költőnő, Szabó T. Anna versei. A lemezen Cserhalmi György mesél.
Egy ilyen, az egész családnak szóló lemez hallgatása a megszokottól eltérően szülőnek, gyereknek nem csak szórakozást, de közösen átélt művészi élményt nyújt, oly módon, hogy közben minden korosztály azt kapja, amiért igazán fontos, hogy a zene és a vers a mindennapok részévé váljon. Az ilyen közös élmények azok, amelyek újraidézik, újra átélhetővé teszik azokat a bennünk rejlő, gyermekkorunk óta megbúvó emlékeket és előhozzák azokat a képességeket, amelyekkel zenei, népzenei és irodalmi örökségeinket, értékeinket továbbadjuk, megőrizzük.
2004 tavaszán, majd‘ hat éve készítette el Ági első önálló lemezét, a gyerekeknek szóló Téli-nyári labodát. Azóta túl van már többszáz gyerekkoncerten, játszott állandó zenésztársaival fesztiválokon, művelődési házakban, iskolák, óvodák tornatermében, udvarán, Magyarországon és a határon túl, Erdélyben és a Felvidéken egyaránt.
2006-ban megszületett a Cipity Lőrinc című albumuk, amely több ezer családban jelen van. Az azóta eltelt időszakban egyre erősebb lett a zenekarban és a közönségben is a vágy egy újabb lemezre, így született meg a Gingalló anyaga. Azé a lemezé, amellyel az alkotóknak az a szándéka, hogy „ eljussanak azokhoz, akik békességre, reményre, közösségre, szeretetre vágynak, olyanokhoz, akik szeretnek énekelni, táncolni, nevetni, ölelkezni, játszani, a másik szemébe nézni, segíteni a rászorulóknak. A szomorúakat megvígasztalni és előcsalogatni a boldog és bölcs gyermeket a komor felnőttekből. “

A zenekar tagjai:
Lamm Dávid – gitár
Kovács Zoltán – nagybőgő
Dés András – ütőhangszerek

A lemezen közreműködik:
Cserhalmi György - mese
Juhász Gábor – gitár
Fekete Kovács Kornél - szárnykürt
Szalai Péter - tabla
Szokolai Dongó Balázs - furulya

A lemezt természetesen koncerteken is hallhattják az apróságok és a nagyobbak, a gyerekeknek szóló lemezbemutató koncert 60 perces interaktív zenés foglalkozás, zenei képességfejlesztő játékokkal, énekkel, tánccal.

Lemezbemutató koncertek:
November 29. Debrecen, Kölcsey Kulturális Központ
December 6. Szeged, Ifjúsági Ház
12. Budapest, Millenáris
13. Székesfehérvár, Öreghegyi Művelődési Ház
17. Csepeli Munkásotthon
19. Eger, Kulturális és Művészeti Központ
19. Miskolc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése