2010. január 7., csütörtök

A Duna Televízió ajánlata gyerekeknek




MESEPERCEK – a Duna Televízió műsorai óvodásoknak
Ugye mindenki emlékszik Jamie és a csodalámpa című angol mesesorozatra? Aludj jól, Jamie! - szól az édesanyja, majd becsukja az ajtót. A gyerekszoba elsötétül, felcsendül a dal, és egy perc múlva színes csillagok szikráznak fel, ahogy a kisfiú egy zseblámpa fénykörével "lyukat vág" a padlóba, majd eltűnik a színes csúszdán Kakukkország szürreális mesevilágába, ahol bármi megtörténhet.

 Epizódok ezen a héten:
január 13., szerda 18:45 Jamie és a csodalámpa - Csemegébe csomagolva
január 14., csütörtök 18:35 Jamie és a csodalámpa - Egy közrendőr sorsa
január 17., vasárnap 17:40 Jamie és a csodalámpa - Tótágasi

NÉZZÜK MEG - a Duna Televízió műsorai kisiskolásoknak
január 16., szombat
08:00 Az égigérő bab
Angol mesefilm
Jack és az édesanyja nagy szegénységben élnek. Közeledik a tél, a gazdának adót kell fizetni és tüzelő sincsen. Jack vállalja, hogy kiviszi a piacra egyetlen kincsüket, a tehénkét. Csakhogy a piac nagy forgatagában nem ismeri ki magát, becsapják, és pénz helyett csak néhány szem babot visz haza. Édesanyja mérgében kidobja a babszemeket az ablakon. Amikor másnap kinéznek az ablakon, alig hisznek a szemüknek: a babszemekből csodálatos, égigérő fa nőtt. A fa tetején található Babföld, ahol egy gonosz óriás uralkodik, nyomorba döntve Babföld lakóit. Jack elhatározza, hogy megmenti a népet, és új barátjával, Dillyvel útra kelnek, hogy leszámoljanak a gonosz óriással.

09:45 Cimbora
Válogatás az elmúlt év Cimboráinak legemlékezetesebb pillanataiból
Szerkesztő: É. Szabó Márta; Rendező: Weininger Gabriella

január 17., vasárnap
07:05 A bernáthegyi
Kanadai családi film
Kanadában tombol a téli szünet. A suli kemény magja két bandát alakít, s elhatározzák, hogy háborúsdit játszanak, amíg a téli szünet tart. Megalkotják a törvényeket, mint pl. a csata világosban kezdődik és egészen sötétedésig tart. A csatamező a városon kívül van. A csatákat fakarddal és hógolyóval vívják. Minden bandatagnak hoznia kell valamit, hogy legyen hadizsákmány. Luc a tábornok az egyik csapat élén, a másik csapat főnöke Pápaszem, született építészmérnök, aki erődöt épít hóból, s tele van újabb és újabb tervekkel. Sophie és húga két belevaló csaj, de hát lányok nem csatázhatnak... Kivétel erősíti a szabályt. A „jégvárért” folyik a vérre menő hógolyócsata a karácsonyi szünidőben. Azonban váratlanul a színtérre érkezik a mindig szeretetteljes, s a két banda által nagyra értékelt lompos-bozontos bernáthegyi…

09:00 Kalando-Zoo a Kifutók mögött - Állatkerti kalandtúra
Magyar ismeretterjesztő magazin
A KalandoZoo máshogy mutatja be a budapesti állatkertet, úgy ahogy a látogató nem látja. Bemutatjuk a kifutó mögötti világot. A Dél-Amerika ház lakóit látjuk el gondozójuk hathatós segítségével. Megetetjük, kitakarítjuk kifutójukat, és közben kifaggatjuk az ápolót az állatokról és a körülöttük folyó mindennapi munkákról. Sok-sok érdekességet tudtuk meg az alpakkáról, lámáról és társaikról, amellyel mindenki tudását bővíthetjük, kicsikét és nagyokét egyaránt. Az adás alatt három kérdéssel játszani hívjuk nézőinket, állatkerti belépőkkel jutalmazunk három nézőt, azok közül, akik helyesen válaszolnak nekünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése