2010. január 2., szombat

„Én, a régész...” Válogatás a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat által meghirdetett gyermekrajzpályázat legjobb alkotásaiból



Ki ne álmodozott volna gyermekkorában arról, hogy egyszer majd híres felfedező, kutató vagy tudós lesz, veszélyeken és kalandokon átkelve hihetetlen szépségű kincseket hoz majd felszínre, vagy ki ne gondolta volna magát szívesen a híres mozi hős, Indiana Jones helyébe?
A kaland, az élmény, az ismeretlen, a múlt megismerése iránti vágy, mindannyiunkban benne van gyermekkorunk óta. Ezen álmok kifejezésére adott lehetőséget a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat általános iskolás gyerekek számára Én a régész… – Ha nagy leszek, régész, leszek illetve Egyszer volt, hol nem volt – történelmi pillanatkép címmel meghirdetett rajzpályázata.
Kulturális örökségünk szerves része életünknek, múltunknak, noha annak kárpát-medencei gazdagsága kevesek előtt ismert. A szakszolgálat szeretné szélesebb körben megismertetni az embereket, kiemelten pedig a gyerekeket kulturális örökségünk védelmének fontosságával, a régész szakma szépségeivel, remélve, hogy ezzel társadalmi támogatottságot teremt régészeti örökségünk megvédésére.
Az országosan kiírt rajzpályázat rendkívüli sikert ért el, a felhívásra az ország több mint, 500 településről 5583 pályamunka érkezett be, a zsűri a kategória-győztes művek mellett számos alkotást különdíjjal jutalmazott. A legszínvonalasabb, legszebb rajzokból nyíló kiállítás 2010. január 4-től látható a Művészetek Palotája Fesztiválterében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése