2010. január 21., csütörtök

Paulovkin Boglárka szombaton a Pagonyban


Ezen a hétvégén, január 23-án szombat délután négykor Paulovkin Boglárka illusztrátor lesz a Pagony vendége - Bogit ezúttal ketten, Gévai Csilla és Szekeres Niki faggatják majd, a gyerekeknek természetesen lesz kézműveskedés, a játszóban pedig Paulovkin Boglárka kiállítás nyílik!

A Pagony honlapján olvasható Szekeres Niki és Paulovkin Boglárka beszélgetése:

Paulovkin Bogi engem mindig kicsit elvarázsol és egyben jól fel is turbóz. Sok energiája van, amit nagyon jól használ. Illusztrációi a legjobbak közé tartoznak Magyarországon, izgalmas világa, érdekes figurái és sajátos helyszínrajzai mindig megtoldják a történeteket, a szövegek és a képek új mesét írnak. Interjúnkban kérdeztük tervekről, utazásról, munkáról és a kortársakról...
- Bár ezt a kérdést szinte mindig utoljára teszem fel, valamiért nálad egyből a kíváncsiságom indult be, mire készülsz mostanában, milyen új terveid vannak?

Érdekes, rám általában az a jellemző, hogy teli vagyok tervekkel, évekkel előre, de most egy kicsit alább hagyott a lendületem. Az utóbbi időben sokkal több tervezőgrafikai, tanári munkám volt/van, mint illusztrátori, pláne önálló könyv, ami az igazán "nagy durranás" lenne, kilátásban sincsen. Így hát a mesekönyvalkotás terén inkább afféle saját "házi feladataim", magánvállalkozásaim vannak, elsősorban egy Guriga nevű nyuszi figuráját érleltem az elmúlt időszakban, az ő alakjával szeretnék önálló történeteket készíteni. Közben technikában is nyitottam új utak felé, elsősorban egy bizonyos metszet-szerű képalkotást és az akrilfestékhez kötődő megoldásokat értek ezalatt. Mindemellett nagyon régóta tervezek a Katicabogárhoz hasonló terjedelmű, ritmusú mesekönyvet készíteni, a rét állatairól, mint főszereplőkről, és ahogyan a Pagonyban most látható grafikákból érezhető, Róka és Egér története sem zárult le bennem végleg.

bővebben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése