2010. február 18., csütörtök

A Duna Televízió ajánlata gyerekeknek


MESEPERCEK – a Duna Televízió műsorai óvodásoknak
Leon, a róka
Lengyel mesesorozat
Február 22., hétfő, 18:45: Léghajózás
Lotte utazása
Észt mesesorozat
Február 23., kedd, 18:35, Kezdődik az utazás
Ozie Boo!
Angol mesesorozat
Heti epizódok
Február 23., kedd, 18:40 A kívánságfa
Február 25., csütörtök, 18:50 Ted nem rajong a hokiért
Február 26., péntek 18:45 Az Ozie Boo Cirkusz

NÉZZÜK MEG - a Duna Televízió műsorai kisiskolásoknak
Február 27., szombat
08:30 Gyerekkori könyveink
Francia animáció sorozat
A 15 éves Ashley Anderson bár angol, Kínában tölti gyerekkorát, ugyanis apja kórházat igazgat ebben a távoli országban. Mivel az apa nagyon elfoglalt, a fiút a tibeti Sun bácsi nevelte fel. Kitör a kínai-japán háború, emiatt Indián keresztül haza kell mennie és el kellett hagynia kínai barátnőjét is. A Himalájához érnek, ahol kék szeme és világos bőre miatt a láma kikiáltja a "felhőerők királyának". Egy nap fogságba ejtik a jetik, akik magukkal viszik a hegy tetejére...
09:20 Keménykalap és krumpliorr
Magyar tévéfilmsorozat
A cirkusz majmait valaki ellopta, és a gyerekek elhatározzák, hogy a tettest elfogják. Minden trükköt kieszelnek: úgy tesznek, mintha játszanának, de valójában nyomoznak. Tudják, hogy a Szűcsnek távcsöve van, megkérik, adja kölcsön, hogy a várost ezen figyeljék; Bagaméri, a fagylaltos is nyomoz, de a gyerekek őt távol akarják tartani; levelet írnak neki, amivel eltávolítják a helyszínről. Végül egy lakókocsiban találnak rá a tettesre, akit úgy csalnak lépre, hogy nagy összeget ajánlanak fel neki írásban a majmokért, és találkozót kérnek tőle. A fiatalember bezárja a gyerekeket a lakókocsiba, amit egy gyanútlan barátjával elvontattat, ám az egyik fiú meglesi a dolgot és segítséget hív.
Február 28., vasárnap
08:20 Mese az ágrólszakadt igricről
Magyar mesefilm
Tersánszky meséje ott kezdődik, ahol a mesék általában befejeződni szoktak:az igric elnyerte a királylány kezét és a fele királyságát. Igen ám, de a zord királyatyának szigorú kikötése van; a királyi vő ezután nem énekelhet bohókás dalokat, nem pengetheti többé a lantot. Az igric egy idő után képtelen ezt elviselni, s bájos feleségét, udvari jólétét otthagyva megszökik a királyi palotából. Végül azonban mégis csak az ő dala gyógyítja meg a király lányának szívét.

NEKED IS SZÓL – a Duna Televízió műsorai kiskamaszoknak
február 25., csütörtök
15:00 Pannóniától a csillagokig - Magyar eredmények az űrkutatásban
7/2.: A holdprogramtól a Mars-utazásig
Magyar ismeretterjesztő sorozat
Az emberiséget, az embert már ősidők óta foglalkoztatja a kérdés: milyen a minket körülvevő világ, milyenek a bolygók és a csillagok, s hogy hogyan lehetne eljutni hozzájuk. A távcső feltalálásával tudott elkezdődni a világűr felfedezése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése