2010. február 5., péntek

február 6. szombat

11.00-12.30 Mozaik és kollázs
Ragasztó, olló: újraalkotás Mészáros Jánossal
Kétegér Könyvesbolt

10.30 - 12.30 Családi Délelőtt: Glenn Brown – Illúziómánia
Garantált érzéki csalódás, lenyűgöző festői víziók, varázslat minden mennyiségben. Vesd bele magad Glenn Brown síkba feszített, háromdimenziós világába! Mi veled tartunk! Kiállítótér, 2. emelet
A vizuális kultúra legfrissebb jelenségeit felvonultató brit festő munkái elvarázsolják a nézőt, és egyúttal művészettörténeti utazásra is csábítanak. Alkotásaiban a művész újra és újra utalásokat tesz régi vagy modern, ismert vagy ismeretlen mesterekre – idézi vagy kigúnyolja őket. Korokat, stílusokat, műfajokat, előadásmódokat kever munkáiban. Képei viharosnak tűnnek, ám ha közelebbről nézzük, felszínük teljesen sima. Illúzió ez, ami csupán virtuálisan van jelen.
A Ludwig Múzeum hétvégi foglalkozásán a kicsik a fantázia tengerén túl Zeuxisszal arra keresik a választ, megkóstolható-e a festett szőlőszem?
(N.B. Zeuxisz, az ókori görög festőművész a legenda szerint olyan hitelesen tudott szőlőt festeni, hogy művére még a madarak is rászálltak.)
Ludwig Múzeum

10.00 Hagyományőrző mulatság
Hagyományőrző mulatságunkon a különböző népi játékokkal, kézműves-technikákkal, az Időfa című előadásban pedig a régi magyar népköltészettel ismerkedhettek meg. A Kolompos együttes táncházában népi muzsikával mulatunk!
Millenáris Teátrum

14.00-15.00 és 16.00 -17.00 Magad uram műhely
Papírbáb a meséhez – Hajas Kriszta
15.00 Bohóc színház
„Piroska és a Farkas” A Teatrino Kisszínpad bábos-bohócos zenés előadása
A jól ismert mese gondolkodásra és jó mulatásra késztető, ízig-vérig mai, eredeti bájjal és szellemmel gazdag feldolgozása. Játsszák: Gelencsér Tünde, Nagy Eszter, Reitter Zsolt
Az előadást óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk. Bájosan csalafinta, csiklandósan izgulós élményt kínálunk, amelyben a játéknak, a világteremtő fantáziának, képzeletnek igazsága, szeretete, na és mindenek előtt önfeledt gyermek-nyelve van.
FUGA

16.00 Zenezug - játék a zenével óvodásoknak Kormos Marcsival.
Zeneovi játékos keretek közt, sok játékkal, sok eszközzel, közös daltanulással, énekléssel, zenehallgatással. Találkozunk majd igazi hangszerekkel, lesz táncolás, mozgásos játékok, bábozás, sőt, minden foglalkozás végén pici ajándék is... Szeretettel várunk minden ovist!
Bővebben lásd: http://www.zenezug.extra.hu/zeneovi.html
Belépő: 500 Ft
Pagony

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése