2010. február 22., hétfő

Orosz varázsmesék és "vad" almák

Vasárnap délelőtt Holló Anna várta az Örkény Színház előcsarnokában az Orosz Varázsmesék meghallgatása után kiáramló gyereksereget. Anna egy nagy papírlapra "málnafövenyű tejfolyót" rajzolt. Ez a tejfolyó az egyik mesében szerepelt. Egy macskacápát is rajzolt a tejfolyóba, (én is azt gondolom, hogy a tejfolyót macskacápák lakják :-), de azért egy lefetyelő macska is került a folyópartra. A többi különös lényt a gyerekek rajzolták hozzá a képhez. Fantasztikusan jó közös alkotás született, azt hiszem, kiállítást rendezünk majd ezekből a nagyszerű közös ilusztrációkból.

Hámori Gabi felolvasásáról sajnos nem tudunk beszámolni, mert hétéves "hivatásos tudósítónk", Márton Eszter éppen nem ért rá, de az biztos, hogy Gabi kitett magáért! A felolvasás után lejött közénk az előcsarnokba, és hozott két nagy zacskó almát ajándékba a közönség számára. (Nem volt köztük egyetlen egy "vad" alma sem! Sőt, nagyon szelíd és finom volt valamennyi!) Gabi maga is rajzolt egy elég vad képű almát az előre kivágott alma-sablonra, és aláírt jónéhány "vad" almát a gyerekek legnagyobb örömére.

Mácsai Pál, a színház igazgatója "vad" körtéket rajzolt egy papírra. Gondolom, lélekben már készült a március 6.-ki "Hallgass ide" sorozat következő felolvasására, ahol Vackor történeteket hallunk majd tőle. A felolvasás után Takács Mari illusztrálja a gyerekekkel együtt Vackor meséjét. Ideje beszerezni a jegyeket az előadásra!


Ezt az almát Holló Anna vadította meg
Ezt pedig egy hatéves kislány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése