2010. március 6., szombat

Kis helyen - nagy csoda

„Szárnyakat” kaphat mindenki, aki megnézi Kun Fruzsi „Szárnyat!” című kiállítását a Két Egér könyvesboltban. Péntek este én is ott jártam a megnyitón…










A grátisz képeslapok a Két Egér könyvesbolt jóhírét is magukkal viszik!

Kun Fruzsi egy néhány méteres falszakaszon igazi varázslatot hozott létre. Ebben a varázslatban tevőlegesen is részt vett Mészáros János, a Két Egér könyvesbolt, és a Kétegeres könyvek egyik létrehozója. Ő „rendezte” a kiállítást. Kun Fruzsi harmincegynéhány képe valóságos ívet épít egy pár méteres falszakaszon. Világos, tisztán követhető, megírásra csábító képtörténetek vonzzák lépésről-lépésre egyre följebb a látogatót. Ugyanis egy lépcsőn fölfelé araszolgatva, majd pedig a galériára fölérvén, kissé lehajtott fejjel lehet csak megnézni a képeket. A hely sajátossága ez a kis kényelmetlenség, de semmit nem von le a képek élvezeti értékéből. Igazán mély viszonyba kerülhetünk Kun Fruzsi szárnyas és nem szárnyas, állat- vagy emberalakjaival. Hihetetlenül mélyről jönnek elő a képek, és elég mélyre jutnak a szemlélőben is.










A galérián nem a szokásos vendégkönyv fogadja a látogatókat, hanem olajpasztell krétákkal lehet rajzban is üzenni Kun Fruzsinak. Agócs Íriszt láttam, amint épp egy cipelő cica szerű lényt kerekített az ott lévő, lefűzhető kartonlapra. Én április tizedikéig még biztosan visszatérek megnézni néhányszor a kiállítást.










A Két Egér könyvesbolt másik tulajdonosa, Szathmáry Nóra saját maga sütött süteményt a kiállításmegnyitó szép számban megjelent közönsége számára; igazi „háziasszonyi” gesztus volt ez. Voltak finom falatok, jóféle bor, kedves emberek, kiváló gyerekkönyvek, és olyan képek a falakon, amelyeket szívesen látnánk minél több könyvben, és a saját gyerekeink szobájában is!










Kun Fruzsi
Köszönet a fotókért Ocztos Istvánnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése