2010. március 17., szerda

vas - utas

FÁBIÁN ERIKA írása

Tavaszváró szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban

Mi, vasútfanatikus család lévén, évente többször kilátogatunk a mozdonyokhoz. Most, a nyitáskor is ott jártunk.

Már a bejáratot elhagyva lenyűgöző látványban volt részünk. Mozdonymatuzsálemek sorakoztak a fordítókorong körül, a legrégebbi 1882-ben készült. A vonatokat egyik vágányról a másikra áthelyező szerkezetre óránként lehet felszállni.


A sínautók, a különféle célra szolgáló mozdonyok, a lóvasút és a múzeum megtekintése akkor válik igazi interaktív programmá, amikor a gyerekek kipróbálhatják a hajtányozást és a kerti vasutat. De a felnőtteknek is akad itt szórakozás, vezethetnek szimulátort, de még igazi mozdonyt is.


A fiam a vasútmodell működtetése után születésnapjára távirányítós vonatot kért, férjemet viszont a komandói siklóval működtetett, keskeny nyomtávú vasút makettje érdekelte leginkább.

Érdemes a parkot a régi gyalogos felüljáróról is áttekinteni, majd megpihenni a Nosztalgia Kávéházban, amely mellett fajátszótér várja a legkisebbeket.

Különlegességekkel szolgál a minden hónapban megrendezésre kerülő Mozdony-matiné, de lesz itt Oldtimer Expo is – ezeken a napokon biztosan újra kilátogatunk.

Vasúttörténeti Park
Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95

(A park a Budapest Nyugati pályaudvar – Esztergom vonalon közlekedő személyvonattal is megközelíthető. Indulás a Nyugatiból: 10.20, 11.20, 13.20.)

Belépőjegy

Gyermek 0-4 éves korig ingyenes 4-18 éves korig 400 Ft/fő Felnőtt 1.100 Ft/fő

Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 2.200 Ft/család

Mozdonyvezetés(1-4 fő) 1.000 Ft/mozdony Mozdonyszimulátor (15 perc)800 Ft/fő Kézihajtányozás (max. 8 fő) 500 Ft/hajtány Utazás a Kerti Vasúton 400 Ft/fő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése