2010. június 27., vasárnap

Málna Bálban jártunk











Berta, Elza és Ármin a piacon


Azért mentünk ezen a (verőfényesnek nem nevezhető) szombat délelőttön a Hunyadi téri piacon lévő Málna Bálba, hogy szívjunk egy kis civil levegőt ebben a nagy városban.

A „Kincsünk a Piac” – civil kezdeményezés a gyerekek számára is izgalmassá varázsolta a piacot ezen a napon. A szervezők megtalálták a témához szervesen köthető Terka a piacon című könyvet, melyet a Manókönyvek kiadásában már korábban is ismertük. A kötet szellemesen, a gyerekek számára átélhető módon beszél a piacról, a zöldségekről, a táplálkozásról.

















Hogy milyen hatással volt ez a piaci látogatás a gyerekeimre? Elég, ha csak annyit mondok, hogy szombat este mind a hárman egyöntetűen azt kérték, ebből a könyvből meséljek nekik lefekvés előtt.
Elza lányom folyton izgult, nehogy leguruljon Terka vékony csuklójáról a piros gyöngykarkötő, Berta, a legnagyobb jól szórakozott a majd minden oldalon megjelenő csintalan madárkán, aki hol telefonál, hol pedig a macska táljáról cseni el a falatokat. Elza többször kijavított, amikor véletlenül nem pontosan úgy mondtam a szöveget, ahogy a könyvben szerepel. (Eleddig kétszer olvastuk együtt a könyvet.) Ármin pedig "Bravissimo Brokkoli"-t követelte, aki az utolsó oldalon lévő rajzon a könyv írójának kezében szerepel. Bizony, még azt a szöveget is fel kellett olvasnom, ahol a szerzők bemutatkoznak az olvasók számára…

Jó, hogy vannak ilyen akciók a városban, és jó, hogy vannak olyan könyvek, amelyek az ilyen akciókhoz köthetők!













A rózsaszínű papírkorongból készült „száz-sok” pénz mind elfogyott. Büszkén alkudoztak az ifjú kofák és az éltesebb vásárlók.















A Bilimbó háza programjaként a lányaim „répa-manót” készíthettek és lekváros kenyeret is majszolhattak, méghozzá ingyen.













A gyerekek találkozhattak volna a lufihajtogató bohóccal is, ha lett volna hozzá kedvük, de sokkal jobban érdekelte őket a Hunyadi téri bekerített játszótér, ahol azonnal birtokba vették a rendkívül szellemes mászókát, és egyéb kiváló játszóeszközöket.

A fotókat Varga Zsuzsanna, A Kincsünk a Piac - Hunyadi tér egyik szervezője készítette ( www.lmv.hu/hunyadi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése