2009. november 18., szerda

HUNGAROCOMIX 2009 Képregénykiállítás és -VásárIdőpont: 2009. november 29-én, vasárnap 10-18 óráig.

Helyszín: Budapest, V. Erzsébet tér, Gödör klub.

A programokról:

5 óra/5 oldal Képregény-kismaraton

Immár hagyomány, hogy a Magyar Képregénykiadók Szövetsége rendezvényein a látogatók megfigyelhetik, hogy zajlik élőben néhány képregényoldal elkészítése. 5 óra áll az ismert és amatőr képregényrajzolók rendelkezésére, hogy elkészítsenek 5 oldalnyi képregényt, melyhez a témamegjelölést a helyszínen, a kismaraton indulásakor ismertetnek a szervezők a résztvevőkkel. A rendezvény zárásaként az elkészült oldalakat a közönség egy vetítés keretében megtekintheti, miközben a szakmai zsűri értékel. A képregény-kismaratonon a részvétel bárki számára nyitva áll, a nevezés díjtalan, jelentkezni az info@kepregeny.info címen lehet.

Képregény Kedvelők Klubja

A novemberi KKK rendhagyó módon a Hungarocomix keretein belül kerül megrendezésre.
Témája: “Képregény, képtörténet, képeskönyv, gazdagon illusztrált regény”
Az előadás azt boncolgatja, hol húzódik az a vékony határmezsgye, mely elválasztja egymástól ezeket a produktumokat.
Kertész Sándor képregényszakértővel és Gréczi Krisztián (Grogi) gyűjtővel Kiss Ferenc beszélget.Anilogue

Az idei Hungarocomix kiemelt partnere az Anilogue animációs fesztivál. A rendezvény ideje alatt az Anilogue tavalyi díjnyertes animációs filmjeit is megtekinthetik a látogatók.

Muto (Olaszország) r: Blu
Lovesick (Németo.) r: Spela Cadez
Cracks (Franciao.) r: Nicolas Pawlowski
KJFG No.5 (Magyaro.) r: Alexei Alexeev
Weiss (Németo.) r: Florian Grolig

Külföldi vendégek:

Az idei Anilogue díszvendégei, a világhírű Kazuyoshi Katayama anime rendező és Hitoshi Suzuki, az egyik legnagyobb távol-keleti animációs rendezvény, a Tokyo Anime Fair igazgatója ellátogatnak a Hungarocomixra, hogy egy kerekasztal beszélgetés keretében beavassák az érdeklődőket az anime műfajának, készítésének, iparának rejtelmeibe. Az előadás közben az Anilogue-on tartott több napos workshop eredményeit is megtekinthetik az érdeklődők.

Csodaceruza gyermekprogramok

A Hungarocomix partnere, a Csodaceruza magazin egész nap várja a családokat, kicsiket és nagyokat változatos gyermekprogramokkal; Képregényes témájú jelmezverseny, játékos képregényiskola, arcfestés, rajzfilmvetítés.
http://kepregeny.info/hungarocomix2009/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése