2009. november 17., kedd

Két hétvége, két premier a Vaskakas Bábszínházban

Október végétől lázas munka folyik a győri bábosoknál, hiszen november 22-én A négy évszak boszorkánya, november 29-én pedig a Csipkerózsika című darabokat mutatja be a társulat.

Most hétvégén először A négy évszak boszorkánya varázsolja el a Győrkőcöket. Szombaton 21-én 17.00-kor a Vaskakas Esti Mesék keretében egy „elő-bemutatón” mutatja meg magát a kedves boszi, a hivatalos premierre pedig vasárnap 22-én 11.00-kor kerül sor. Ismét lesz „ráhangoló” program, hiszen 10.00-tól „Megtudhatjátok, hogy honnan fúj a szél” címmel az előadáshoz kötődő játékok várják a gyermekeket.

A négy évszak boszorkánya ajánlója:
A boszorkányt nem a vasorr teszi boszorkánnyá. Nem is a seprű, mit időnként meglovagol, s még a gonoszság sem. A boszorkányság küldetés, hivatás, művészi tehetség, arra születni kell. A négy évszakot varázsló világvégi boszorkány sem vasorrú bába. Néha inkább tündér, néha banya, s néha, néha egy kis kedves , magányos néni. Feladata nem könnyű: havat varázsol, napsütést, majd országos esőt, zivatart, virágnyílást, kalászérést... Soha nincs megállás, soha nem pihen...
Játssza: Ragán Edit
Rendező: Ujvári Janka-Jászai-díjas
Dramaturg: Kocsis Rozi-Blattner-díjas
Zene: Rab Viki
Tervező: Nagy Kovács Géza

A következő hétvégén a Csipkerózsika című népszerű Grimm-mese bemutatója lesz, ami elsőként szintén az Esti Mese keretében november 28-án 17.00-kor kerül terítékre. A hivatalos premier vasárnap lesz november 29-én 11.00-kor, amire „Rózsaerdő-felfedező, avagy van-e rózsa tövis nélkül” címmel 10.00-tól szintén az előadásra való „ráhangolódásként” színes programok várják a Győrkőcöket.
A Csipkerózsika ajánlója:
Kedves gyerek gyerkőcök és felnőtt gyerkőcök! Ti szerettek aludni? Nagyot? Hétalvósat, nyolcalvósat, vagy hétvégén akár délig is? És mondok egy nagyot: lenne-e kedvetek aludni száz évet? Nem? És ha csak ebben az esetben találkozhatnátok azzal az emberrel, akit társul kiszemelt számotokra a sors? Ugye, ez már meggondolandó? Volt már rá példa. Igen, Csipkerózsika.
Wilhelm és Jacob Grimm meséje alapján írta: Szabó Attila
Tervező: Bartal Kiss Rita-Blattner-díjas
Zeneszerző: Csernák Zoltán
Rendező: Szabó Attila
Szereplők:
Csipkerózsika: Pallai Mara
Királyfi: Szúkenyik Tamás
Boszorkány: (váltott szereposztásban) Kocsis Rozi-Blattner-díjas, Ujvári Janka-Jászai díjas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése