2009. november 17., kedd

Art.Fair Budapest


Helyszín: MŰCSARNOK
Időpont: 2009.11.21. 22. 10:30-13:00; 14:00-17:30

Gyerekeknek

A tavaly nagy sikerrel megrendezett gyerekprogram-sorozatunkat idén tovább folytatva szélesebb programkínálattal és az igényeknek megfelelően több időpontban szervezzük meg. Az egyéni jelentkezés mellett így lehetőség lesz középiskolai osztályok, csoportok fogadására is, ahol a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a gyerekek és fiatalok interaktív módon kerülhetnek közelebb a kortárs művészethez.

Mit jelent a kortárs művészet?
Kinek készül a kortárs művészet?
Drága vagy nem drága?

A szervezők elkötelezettségüknek megfelelően kívánják enyhíteni a hazai kortárs képzőművészet egyik legégetőbb problémáját, és szeretnék megszólítani a legfiatalabb korosztályt is, ezáltal téve őket elkötelezetté a művészetek felé. A foglalkozások célja, hogy a résztvevők játékos, ugyanakkor elgondolkodtató módon betekintést nyerjenek a művészeti trendek, technikák, működési mechanizmusok világába, valamint alapvető művészeti fogalmakkal ismerkedjenek meg.

Idén lehetőség lesz arra is, hogy a résztvevők műkritikát írjanak a kiválasztott művekről vagy művészekről, az így kialakult „gyerekzsűri” létrejöttével pedig a legfiatalabbak is véleményt nyilváníthatnak művészeti kérdésekben. Mindezt színesítendő képregény-rajzolással, képzőművészeti technikák megismertetésével, plakátterv készítéssel is várjuk a lelkes fiatalokat.

Programok:

1. Egyszerűbb képzőművészeti technikák kipróbálása (festés, gyurmázás stb.)
2. Képregény-rajzolás
3. Plakátterv készítés
4. Művészeti kritika írása – „Gyerekzsűri“
5. Feladatlap
6. Interaktív tárlatvezetés a kiállításon (20 fő / csoport és max. 60 perc)

Korosztály: 5-13 éves korig gyerekek és 14-18 éves korig kamaszok, fiatalok

A foglalkozásokat több szakember – a kiállító galériák és intézményekkel szorosan közreműködve – vezeti párhuzamosan, így lehetőség nyílik arra, hogy az egyes korosztályi sajátosságoknak megfelelően vegyenek részt a jelentkezők.

A csoportos foglalkozások időpontja: 2009. november 19-e és 20-a, előre egyeztetett időpont alapján.

Programfelelősök: László Zsófi és Lovass Dóra


A foglalkozások limitált résztvevő számára biztosítottak, így szándékát kérjük minél előbb jelezze az alábbi e-mailen: info@budapestartfair.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése