2009. november 30., hétfő

Mazsolával mazsoláztunk!



Remekül sikerült az Örkény Színház, a Csodaceruza, és a GYIE első közös vállalkozása!

A „Hallgass ide” mesélősorozat keretében szombaton délelőtt, Für Anikó a színpadon olvasott fel a köréje gyűlt gyerekeknek néhány közkedvelt Mazsola történetet. A felolvasáson sajnos nem vehettünk részt, mert lázasan vagdostuk a különböző sablonokat, amelyekből a gyerekek később fantasztikusan egyedi Mazsola figurákat ragasztgattak egy papírlapra. A kiáramló gyereksereg egyöntetű véleménye az volt, hogy a felolvasás nagyszerűen sikerült.

Nagyon megörültek a gyerekek, amikor az előcsarnokban egy nagy asztal várta őket csupa-csupa érdekes dologgal. Ficzere KYRU igazi Mazsola - szakértő! Ő tervezte valamennyi Mazsola - hangoskönyv borítóját. Ja, és ráadásul Für Anikó mesél a hangoskönyveken is!

A borítóra tervezett képeket előre szétvágtuk, a gyerekek feladata az volt, hogy egy papírlapon újra összeillesszék, és fölragasszák ezeket a rajzokat. Nagyon ügyesek voltak!
Akinek nem volt kedve kirakóst játszani, az szabadon rajzolhatott. Hihetetlenül kedves Mazsola - figurák születtek. Volt szerencsém jelen lenni abban a pillanatban, amikor megszületett a papíron az első Mazsola - tudós. Nem sokkal később egy Mazsola- mágus világrajöttének lehettem tanúja, és azt is láttam, amikor egy testvérpár Für Anikónak dedikálta az ott készült Mazsola rajzokat!

Könyveket is vittünk magunkkal, és ha nem is nagyon vásároltak a szülők, azért a tanácsainkra odafigyeltek! Kizárólag nagyon magas színvonalat képviselő könyveket ajánlottunk a figyelmükbe, és biztosak vagyunk abban, hogy ha legközelebb is találkozunk, már ismerősként üdvözölik a jó könyveket is, és különbséget tudnak tenni a „teszkógazdaságos” mesekönyv, és az igazán szépen illusztrált, gondosan előállított könyvek között. Ez a Csodaceruza „missziója”, és reméljük, lesz hatása is!

Vittünk magunkkal ennivaló mazsolát és almát is, amit rajzolás közben rágcsáltak a gyerekek. KYRU egyszer csak két mazsolaszemet ragasztott egy papírlapra, rajzolt neki fület, farkat, lábat, és máris ott állt előttünk az igazi mazsola Mazsola!

Legközelebb december hatodikán, délelőtt 11- kor Kerekes Viktória három Andersen mesét olvas a színpadon: A kis gyufaárus lány, A rendíthetetlen ólomkatona, és a Rút kiskacsa történetét meséli el a gyerekeknek. Mi is ott leszünk az előcsarnokban, Paulovkin Boglárka tartja az illusztrációs foglalkozást. Viszünk magunkkal néhány Andersen-könyvet, és egészen biztos vagyok abban, hogy a Mikulás is besétál a közénk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése