2009. december 29., kedd

Broca utca – Bánkúti Gabitól

A Broca utca Párizsban van és igen furcsa dolgok történnek ott. Az utcában lakik Nádja, akit a Mouffetard utcai boszorkány kinézett magának ebédre, csak hogy fiatal és szép lehessen. Igen, ebédre, méghozzá paradicsomszósszal. Szerencsére Bashír, Nádja öccse közbelép és a kislány végül megmenekül a vén szipirtyó karmai közül.

Aztán ott lakik még Martine és Marie a szüleivel, és a vízcsaptündérrel, aki mindenféle bonyodalmakat okoz a testvérek számára. Martine igazgyöngyöket pottyant ki a száján beszéd közben, Marie pedig kígyót-békát köpköd miatta...

A Broca utcában lakik Blub herceg is, aki mindenáron egy szirént szeretne feleségül venni. Még akkor is, ha évekig postai bélyegként kell díszelegnie a falon.

A nézőtéren csillogó szemek, megrágcsált kezek, itt is, ott is kacagás. Az izgalmakat egy jó hangú marimba fokozta, Tömösközi László kezében voltak az ütők, amelyekkel megszólaltatta ezt a különös hangszert . Elbűvölő mesék még nekünk, szülőknek is.


Köszönjük Bíró Krisztának a nagyszerű meseválasztást!

Bárcsak a gyerekcsatornák is megtalálnák Pierre Gripari történeteit! Szívesen látnánk ezeket a meséket rajzfilm formájában is!

Bánkúti Gabi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése