2009. december 28., hétfő

Képriport a "Broca utcából"


KYRU körül csoportosulnak a gyerekek, ami érthető... Néha sajnálom, hogy nem most vagyok vagyok gyerek, és nem ő vezet be engem a meseillusztráció világába.















Nem ismerünk mindenkit aki a képen szerepel, de van néhány ismerős arc is. Ideírom a nevüket: a kép bal sarkában (szürke kardigánban és szemüvegben) Márton Eszter kap be éppen egy falat almát. Závada Jancsi (szemüvegben) és Parti Nagy Berta (piros pulóverben) álldigál a rajzasztalnál. A szemüveges úr kezében a Csodaceruza újonnan megjelent anyanyelvi különszáma látható.



























Ilyennek képzeltük a "sohanemlátott" Broca utcát. Közelebbről talán látszik a boszorka is, akinek a kalapján egy macska csücsül.

(A fotókat Parti Nagy Lajos készítette a mobiltelefonjával)

A felolvasáson sajnos nem vehettem részt, mert a helyszínt kellett előkészítenem a gyerekek számára, de Bánkúti Gabi (állítólag) már készül egy beszámolóval...
Ami biztos, hogy Pierre Gripari: Mesék a Broca utcából című könyvét mindenképpen meg kell ismertetni a szélesebb meseolvasó közönséggel is, mert egy igazi kincs a mesék tengerében... Könyvtárban, antikváriumban még fellelhető, a Móra adta ki 1980-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése