2009. december 7., hétfő

EGY, KÉT, HÁ... ÉS: LEGjobbak LEGjobban!December 12-én, az EGY, KÉT, HÁ… idei utolsó szombatján az eddigi legnépszerűbb foglalkozások várják izgalmas, alkotó játékra a gyerekeket egész nap a Ludwig Múzeumban.
10.00–16.00 óra között: mozgatjuk, tekerjük, kirakjuk…
Mozgatjuk: Amerigo Tot bőrébe bújunk, és puzzle-ból megelevenítjük a szobrait, majd cérnakesztyűs bábokkal népesítjük be a kiállítóteret.
Tekerjük: Csörgő Attila után szabadon elkészítjük a saját Möbius-szalagunkat, és megtudjuk, mitől lehet különleges egy papírcsík. A tekergés a nagyobbaknak labdacskészítéssel, a kisebbeknek gyurmázással folytatódik.
Kirakjuk: Célba vesszük Robert Longo szobrát, és megtornáztatjuk egy kicsit a műanyagot. Aztán mindenki színes kollázst varázsolhat Tom Wesselmann képe alapján.
13.00-tól a harmadik emeleti kiállítótérben: Ludas Matyi igaz meséje
Ludas Matyi történetét a Kalimpa Együttes adja elő. Lukácsházi Győző mesél, kalimpálni Széki József fog, a gyerekek pedig bekapcsolódhatnak a történetbe.
A foglalkozások és a gyerekprogramok ingyenesek mindenkinek. A kiállítások megtekintése a program résztvevői számára 10 és 16 óra között ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése