2010. január 28., csütörtök

Lackfi János: Részeg elefánt – irodalmi játék a frissen megjelent verseskötet kapcsán

2010. január 30. 16:00
Marczibányi Téri Művelődési Központ, Budapest
1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a

SZIAMARCZI CSALÁDI JÁTSZÓSZOMBATOK Lackfi János: Részeg elefánt – irodalmi játék a frissen megjelent verseskötet kapcsán Ünnepeljük együtt a Részeg elefántot!
Lackfi János bejárta már az ország iskoláit és gyerekkönyvtárait legújabb kötetének egyes verseivel. Ezekből megtudható, hogy az egész világ táncol, dalol, ugrabugrál. Szitkozódva keringőznek egymással autósok és motorosok, a szél addig tangózik a szénabálával, míg szét nem cincálja, malac és barack helyet cserélnek, lesz belőlük malaclé és sült barack, a takarító néni a partvissal járja, a balerina pedig lovon illeg-billeg.
A könyv hősei rakoncátlan gyerekek és iskolás gyümölcsök, kéményseprűk és postások, nagyik és kicsik, szerelmesek és állatok, egyszóval olyanféle lények, amilyenekkel mind találkozunk. Vendégünk a szerző, a kötetről Berg Judit mesél, felolvasnak-játszanak belőle a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola, a Weöres Sándor Általános Iskola és a nagykovácsi Sufni Diákszínpad tanulói.

Lesz sokféle játék és kézműveskedés, hogy az egész család ottfelejthesse magát egy délutánra a Marczin, a részeg elefánt körül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése