2010. február 2., kedd

Japánkert – gyerekszínház a Trafóban


GYEREKSZÍNHÁZ
VARÁZSKERT, INTERAKTÍV SZÍNHÁZ, VETÍTÉS, KÖZÖS JÁTÉK, GYEREKEKNEK (ÉS FELNŐTTEKNEK IS!)

2010.02.19 17:00
2010.02.20 11:00
2010.02.20 17:00
2010.02.21 11:00
2010.02.21 17:00

Helyszín: Nagyterem
Jegyár: 1000 Ft / bérlet érvényes

A Képek Ideje - Temps d’Images Fesztivál keretében
Időtartam: 40 perc
Korhatár: 4 éves kortól

A japánkert csupa meglepetés, mágikus helyszín: utazásokról mesél...
Megelevenedik a vízililiomok kertje, a rét és minden lakója, a daloló híd kertje, a virágoskert és a tenger. A híd deszkáira lépve szolmizál(hat)unk, a réten kőről kőre ugrál(hat)unk. Ügyesnek kell lennie annak, aki a gyorsan mozgó lótuszlevélen akar maradni!
A mesélő – egy színésznő – tárja elénk Shiro, a japán kisfiú történetét, aki hegyek közt fekvő falujából egy patakot követve vágott neki a világnak és hazatértekor utazásait egy kert virágaival, fáival, köveivel játssza el. A színpadot borító szőnyegen egy táncos lépésről lépésre nyitogatja meg a mozgalmas, színes, hangos kertek kapuit. A szőnyeg – beépített érzékelők és a digitális technika segítségével - vetített képekkel és hangokkal válaszol a táncos mozdulataira, aki produkciója végén közös játékra hívja a nézőket, hova máshova, mint a kertbe.
A gyerekek pedig felfedezhetik a teret, a megjelenő képek, a megszólaló hangok logikáját. Zenélnek, táncolnak, utaznak, játékosan, a fantázia segítségével. A Japánkert egy olyan utazás színházi környezetben, melyet a japán kertek szépsége és szimbolikája ihletett.
Az olasz TPO Európa egyik legeredetibb gyerekszínházi társulata: Speciális informatikai, technológiai háttere van minden előadásuknak. 2002 és 2007 között született meg a ccc, children cheering carpet (gyermekvidító szőnyeg), az a technológia, amelyre ez az interaktív előadás is épül. Az előadó és a nézők mozgására a (tánc)szőnyeg szenzorainak segítségével kép és hang effektusok válaszolnak.Rendező: Francesco Gandi, Davide Venturini
Előadók:
Angelica Portioli, Barbara Stimoli, Irene Cioni, Claudie Decultis
Tánc:
Paola Lattanzi, Carolina Amoretti, Viola Esposti Ongaro, Stefania Rossetti
Digitális design: Elsa Mersi
CCC Projekt: Martin von Gunten, Rossano Monti
Hang: Spartaco Cortesi
Szöveg: Stefania Zampiga
Multimédia:
Saulo D'Isita, Andreas Fröba, Niccolò Gallio, Massimiliano Fierli, Saverio Damiani, Francesco Taddei, Umberto Foddis, Marco Galardi
Szervezés:
Valentina Martini, Francesca Nunziati, Valeria Castellaneta
Koprodukciós partner: Teatro Metastasio Stabile della Toscana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése