2010. április 13., kedd

Csoki koncert


2010. április 18., vasárnap, 11.00 Millenáris
A „Csoki koncertek” programsorozat idén Erkel Ferenc, Gustav Mahler és Frédéric Chopin műveivel és korával ismerkedteti meg a kisközönséget. A Trio Lignum zenekar koncertjét élvezhetik ezen a napon, ahol a fafúvós hangszereké lesz a főszerep.

A Haydn Év 2009 egyik kiemelt eseménysorozata, a „Csoki koncertek” sikerei után a Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Irodája idén is folytatja gyerekeknek szóló koncert- és előadás-sorozatát a Millenárison.
Az idei évben – a nemzeti romantika és az Erkel-Mahler Év jegyében – a kisközönség 11 koncert során ismerkedhet meg Erkel Ferenc, Gustav Mahler és Frédéric Chopin műveivel, kortársaival és korával.
A kifejezetten gyerekeknek szóló történeteket zenei betétek színesítik, így kel életre a történelem. A rövid koncertek során a gyermekeknek lehetősége nyílik arra, hogy a három zeneszerző – és kortársaik – művein keresztül alaposabban megismerkedjenek a nemzeti romantika korával, és betekintést nyerjenek egyúttal a klasszikus zene csodálatos világába.

Fellép a Trio Lignum
Zenészek: Klenyán Csaba – klarinét | Rozmán Lajos – klarinét | Lakatos György – fagott
Hangszerek: klarinét, fagott
„Fából hangerdő” – áprilisban a fafúvós hangszereké a főszerep.

Partner: Hungarofest Nonprofit Kft KLASSZ Zenei Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése