2010. április 7., szerda

Költészetnapi gyerekprogram a Millenárison

10.00–11.00 Lépegető – népi játékok, dalok, mondókák – utazzunk együtt Tündérországba!
Apró Színház – Tarján Vera
10.00–16.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek
A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható.
A Baba Bú-Jó-ban szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely Papírmerítés, könyvecskekészítés, iniciáléírás.
10.00–14.00 Digitális játszóház – Költészet napjaKézműves-foglalkozással egybekötött tematikus családi játszónapok keretében a hagyományos gyermekprogramok kiegészülnek 4-12 éves gyermekek számára szervezett multimédiás programokkal.
A digitális játszóházban az ide érkező gyermekek – szüleikkel együtt – olyan játékokat próbálhatnak ki velünk, amelyek bevezetik őket a digitalizált hétköznapokba, tapasztalatot szerezhetnek digitális világunk néhány kevésbé ismert eszközhasználatában, így velünk együtt válhatnak részeseivé a televízióval kapcsolatban digitális átállásnak nevezett jelenségnek.
Minden alkalommal hazavihető produktum készül

A költészet napja alkalmából az alábbi foglalkozásokon vehetnek részt: hangos könyvtár – keresd ki, és hallgasd meg kedvenc mesédet, készíts színes rajzot laptopon!

11.00–12. A Griff Bábszínház előadása – Lőrincz Zsuzsa: BadzikaKét fiútestvér izgatottam várja haza édesapját, aki Amerikába utazott üzleti útra. Ádám képtelen elfogadni, hogy – öccse születésével – mindenen osztoznia kell; Bálint – láthatatlan barátnője unszolására – mégis szövetséget köt folyton morgó testvérével, hogy az édesanyjuk születésnapja olyan ünnep lehessen az egész családnak, ahogyan azt megálmodta. Egy veszélyekkel teli repülőútra hívja bátyját, a kis nézőkkel együtt, akik segíthetnek megoldani – néha teljesen kilátástalannak tűnő – helyzeteket.
12.00 Olvassunk együtt! 2010 – kampányAz Olvassunk együtt! – kampány és programsorozat azt tűzte ki célul, hogy ösztönözze és elősegítse az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását. Az olvasás mint eszköz és lehetőség segítségével élénkíteni szeretnék a társadalmi párbeszédet, fel szeretnének lépni a megosztottság ellen, illetve megbékélés mellett. A program során gyerek- és ifjúsági könyveket gyűjtünk, hogy minél több könyvet adományozhassunk a rászorulóknak.

A költészet napja alkalmából közismert személyek bevonásával tartunk felolvasást.

13.00–14.00 Mesekör – Az elhangzott meséket feldolgozzuk: játszunk velük, aztán eltáncoljuk és elénekeljük azokat.
16.00–17.00 Kolompos táncház

Havi rendszerességgel mulathatnak kicsik is, nagyok is – a Kolompos együttes muzsikájával – a Millenárison. Várunk szeretettel a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákig mindenkit! Elröpül a közös, egyórás mulatság, miközben hagyományainkat – a régi muzsikákat, táncokat és falubéli szokásainkat – sem hagyjuk feledésbe merülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése